Zoeken

Adil El Atmani wou Moammar Gaddafi bestrijden

11 juli 2011 - 14:00 - Marokko

©

Adil El Atmani, vermoedelijke auteur van de bomaanslag op café Argana te Marrakesh, vertelde de rechter belast met terrorisme zaken aan het Hof van Beroep van Salé, dat hij van plan was zich aan te sluiten bij de Libische opstandelingen om Moammar Gaddafi te bestrijden.

In zijn bekentenis aan de onderzoekers, zei El Atmani dat hij, éénmaal in Libië, plande een video te publiceren waarin hij de aanslag van Marrakesh zou bekennen en de reden ervan zou uit leggen, onder het pseudoniem Abou Sayaf Zarkaoui.

El Atmani, die onlangs liet weten dat hij niet zou aarzelen zijn misdaad te herhalen, vertelde ook aan de onderzoekers dat hij Abou Khattab, leider van Al Qaida in Irak, zijn plan om een toeristisch café in Marrakesh op te blazen, had voorgelegd. Abu Khattab zou deze daad hebben gezegend en hem hebben geleerd hoe hij de bommen veilig met de trein kon vervoeren.

Na de aanslag die 17 doden en 20 gewonden maakte, had Adil El Atmani deschade op café Argana gefilmd alvorens de Djemaa el Fna plein te verlaten.

De rechtszaak van de acht verdachten van de bomaanslag moest eind juni starten bij het Hof van Beroep van Salé alvorens te worden uitgesteld tot 18 augustus.

De verdachten zijn vervolgd voor "bedreigen van de openbare orde, moord met voorbedachten rade en verraad, bezit en vervaardiging van explosieven en deelname aan en verboden religieuze groep".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team