Zoeken

Foto’s reconstructie aanslag Marrakesh

11 mei 2011 - 17:30 - Marokko

©

De bomaanslag van donderdag 28 april in Café Argana op de Jamaa El Fna plein te Marrakesh, werd woensdagochtend gereconstrueerd door de politie. Adil El Atmani, hoofdverdachte van de aanslag, aanwezig voor deze reconstructie, werd begroet door beledigingen en gefluit van de talrijke menigte.

De reconstructie begon in het treinstation van Marrakesh waar de jongeman stap voor stap zijn aankomst in de stad de dag van de aanslag om 6 uur ’s morgens beschreef.

Adil Al Athmani

Vervolgens werd hij naar de Djemaa El Fna plein gebracht, verkleed als op de dag van de aanval met een pruik, een zonnebril en een gitaar. Daar herspeelde hij de hele scene van 28 april en liet hij weten dat hij de bom had geactiveerd toen hij het consulaat van Frankrijk op 300 meter van café Argana bereikte.

Adil El Atmani

Adil El Atmani, zeer coöperatief en zelfs lachend volgens een fotograaf van het Franse persagentschap AFP, werd vervolgens naar het busstation van Bab Doukkala vervoerd, waar hij na de aanslag een ​​bus nam naar Safi waar hij woont.

Reconstructie aanslag Marrakesh

De kalmte en sereniteit die Adil El Atmani tijdens deze reconstructie uitstraalde leek het meest verontrustend ...

Bladna.nl