Zoeken

Aanslag Marrakesh: Adil El Atmani viseerde de Café de France

14 mei 2011 - 16:00 - Marokko

©

Adil El Atmani, vermeende hoofdauteur van de aanslag in Marrakesh, heeft naar verluidt, tijdens de reconstructie, aan de onderzoekers verteld dat hij eigenlijk de Café De France, dewelke eveneens op het Djemaa El Fna gevestigd is, wilde opblazen, voordat hij van gedachte veranderde en koos voor café Argana waar veel toeristen zaten.

Tijdens de [reconstructie van de terroristische aanslag->590], zou Adil El Atmani de onderzoekers eerst naar het Café de France geleid hebben, maar het was te leeg naar zijn zin. Daar zijn doel was om een maximum toeristen te doden, veranderde hij van gedachte en ging dan in het café Argana zijn bommen leggen.

Het onderzoek naar de aanslag op de Argana is in volle gang. Media en veiligheidstroepen bestormen de stad Safi, waar de bevolking verontwaardigd reageert. Safi is van een rustige vissershaven van de ene dag op de andere omgevormd tot een terrorismenest.

Na de arrestatie van twee medeplichtigen van Adil El Atmani, Abdelhakim Dah en Abdessamed Bitar, werden maandag ook nog drie anderen gearresteerd in Safi. Eén van hen zou El Atmani geleerd hebben hoe bommen te vervaardigen.

Bladna.nl