Zoeken

Adam Aznou begint profcarrière bij Bayern München

16 mei 2024 - 16:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Adam Aznou heeft woensdag een driejarig profcontract getekend bij Bayern München. Dit is de eerste profcontract voor de Atlas Leeuw die sinds juli 2022 in de jeugdopleiding van de Beierse club speelde.

Aznou verruilde in de zomer van 2022 de Masia, de jeugdopleiding van FC Barcelona, voor Bayern München. De afgelopen twee jaar heeft hij zich ontpopt tot een sleutelspeler bij de U19 van Bayern München, waar hij zijn rauw talent en immens potentieel liet zien. Dit seizoen scoorde hij 3 doelpunten en gaf hij 6 assists in 34 wedstrijden.

Lees ook: Atlas Leeuwen: Adam Aznou overweegt verandering sportnationaliteit

Zijn opmerkelijke prestaties trokken de aandacht van de technische staf van het eerste elftal, die hem vijf optredens bij de senioren gaf voordat hij zijn eerste profcontract tekende. Dit contract bindt hem tot 2027 aan Bayern München.

Lees ook: Adam Aznou verwijdert bericht over keuze voor Marokko, FRMF geeft niet op

Snel, technisch en met een scherp spelinzicht, wordt Adam Aznou beschouwd als een van de grote talenten van het Marokkaanse voetbal. Ondanks dat hij niet werd geselecteerd voor het WK onder 17 jaar 2023 in Indonesië, ging hij in op de oproep voor de laatste trainingskamp van het Marokkaanse U23-team in maart van dit jaar. Zijn deelname aan de Olympische Spelen van Parijs deze zomer is een reële optie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team