Zoeken

Abderraouf bedreigd door Jamel Debbouze’s broer

27 september 2011 - 09:00 - Cultuur

©

Karim Debbouze, Jamel Debbouze’s broer en manager van het bedrijf dat het Lachfestival van Marrakesh organiseert, zou een SMS-bericht hebben gestuurd naar de Marokkaanse komiek Abderrahim Tounsi, beter bekend als Abderraouf, om hem het zwijgen op te leggen.

Abderraouf had half september aan de Marokkaanse pers namelijk verteld dat hij maar een deel van de beloofde som voor zijn deelname aan het Lachfestival had gekregen.

De broer van de Frans-Marokkaanse komiek zou Abderraouf zelfs juridisch gedreigd hebben wegens smaad tegen Jamel Debbouze, als hij de pers bleef voeden met informatie over het bedrag dat hij nog niet zou hebben ontvangen.

Abderraouf, gecontacteerd door de krant Akhbar Al Yaoum, zegt dat hij met de organisatoren van het festival een vergoeding van 20.000 dirham had afgesproken. Maar een maand na het festival kreeg de komiek slechts 14.000 dirham.

Hij nam toen contact op met een Franse verantwoordelijk van het bedrijf van Jamel Debbouze die hem beloofde dat hij snel de overblijvende 6000 dirham zou krijgen. Enkele minuten later trok ze dat in door hem uit te leggen dat de overblijvende som gelijk was aan de opgelegde belasting. Nochtans zijn artiesten vrijgesteld van belasting in Marokko.

Abderraouf zou vervolgens Karim Debbouze hebben gebeld om hem te laten weten dat hij de zaak aan de pers wou vrijgeven en de zaak voor de justitie wou brengen. Daarop kreeg hij als antwoord "doe wat je wilt en schrijf wat je wilt".

Vervolgens zou Abderraouf de volgende sms van Karim Debbouze hebben gekregen: "Ik doe de overdracht die aan de gang is onmiddellijk stoppen als ik een valse artikel zie over mijn broer en ik dien een klacht in wegens laster. Ik heb de getekende contracten als bewijs. Ik adviseer u om op uw plaats te blijven en op uw geld te wachten. U bent nu de maker van de gebeurtenissen. Ik ga me informeren over dit plaatje, dat u veel meer dan 6000 dirham kan kosten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team