Zoeken

Jamel Debbouze wil met Melissa Theuriau film maken

14 september 2011 - 15:00 - Cultuur

©

Een komiek moet gemeen zijn en wordt verondersteld een mening te hebben over alles, aldus Jamel Debbouze aan de Franse "Le Figaro". De Frans-Marokkaanse komiek, verheugd over de "opstanden" in de Arabische wereld, vreest er wel voor dat de "repressieve regimes" vervangen worden door "nog donkerdere regimes".

Jamel Debbouze, die zegt dat Marokkanen heel gevoelig zijn voor humor zelfs als "de grappen over Arabieren soms hard zijn", komt terug op de eerste editie van zijn festival, het "Marrakesh lachfestival" gehouden van 8 tot 12 juni in de Rode Stad, terwijl de gevolgen van de terroristische aanslag van koffie Argana nog voelbaar waren.

De sfeer was uiteraard gespannen in Marrakesh, maar mensen hadden zin om te lachen tijdens het festival, zegt Jamel Debbouze, die een groot aantal stand-upcomedians had uitgenodigd voor deze eerste editie.

De artiest, binnenkort opnieuw vader van een klein meisje dat hij Zizou wil noemen, beweert een grenzeloze bewondering te hebben voor zijn vrouw Melissa Theuriau, en hoopt op een dag met haar te draaien "want ze heeft een geweldig acteertalent" volgens hem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team