Zoeken

Axel Wahnish, Marokkaanse rabbijn en ’spirituele gids’ van Argentijnse president

24 november 2023 - 09:00 - Wereld

©

Shimon Axel Wahnish, rabbijn van de Marokkaanse Joodse gemeenschap Acilba in Argentinië, is een vertrouwenspersoon geworden van Javier Milei, de nieuwe president van Argentinië, die hem beschouwt als zijn ’spirituele gids’.

Sinds zijn toetreding tot de politiek heeft Javier Milei altijd benadrukt een contact te hebben binnen de Joodse gemeenschap. Deze contactpersoon is nu bekend: Simon Axel Wahnish. De rabbijn is één van de belangrijkste adviseurs van Milei sinds zijn verkiezing als nationaal afgevaardigde voor Libertad Avanza, meldt Perfil. In deze functie had de religieuze leider regelmatig uitwisselingen met Milei, waarbij hij zijn kennis van het jodendom en de Torah deelde en hem sleutels gaf om vanuit een spiritueel perspectief de uitdagingen in zijn politieke carrière aan te gaan.

Lees ook: Israëlische rabbijn linkt aardbeving aan oproep Koning Mohammed VI

"Hij is iemand van wie ik heel veel hou, iemand die ik regelmatig raadpleeg. Het zijn gesprekken die twee of drie uur kunnen duren en die voor mij heel verrijkend zijn en me helpen om te groeien en situaties op een veel diepere manier te begrijpen," zei Javier Milei over Wahnish in een interview op Radio Jai. De kersverse president van Argentinië overweegt zelfs een bekering tot het jodendom. "Ik denk eraan om me tot het jodendom te bekeren en streef ernaar de eerste Joodse president in de geschiedenis van Argentinië te worden", verklaarde hij onlangs.

Lees ook: Rabbijn vertelt over "intens spiritueel moment" met Koning Mohammed VI

"Ons belangrijkste doel is om alle leden van de gemeenschap die hulp nodig hebben te ondersteunen, door hen te adviseren bij elk type spirituele vraag en hen bij elke stap van hun leven te begeleiden. Met behoud van onze Marokkaanse roots...", staat te lezen op de website van de gemeenschap Acilba waarvan Wahnish de rabbijn is. Volgens zijn LinkedIn-pagina heeft Wahnish een diploma in handel en was hij eerder directeur van een centrum voor Joodse studies.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team