Zoeken

Aantal Marokkaanse slachtoffers van aardbeving Turkije stijgt naar zes

12 februari 2023 - 20:00 - Marokko

©

Volgens de meest recente cijfers van de Marokkaanse autoriteiten zijn zijn zes mensen van Marokkaanse afkomst overleden bij de aardbeving in Turkije.

Het aantal Marokkaanse slachtoffers van de aardbeving in Turkije is volgens de Ambassade van Marokko in Ankara nu opgelopen tot zes. De lichamen van de slachtoffers werden in de afgelopen dagen van onder het puin gehaald.

Lees ook: Aardbeving Turkije: vier Marokkanen omgekomen

Het eerste Marokkaanse slachtoffer dat werd gemeld, was een 51-jarige vrouw. Na de bekendmaking van haar overlijden steeg het aantal doden binnen de Marokkaanse gemeenschap in Turkije snel. Regeringswoordvoerder Mustapha Baitas maakte op donderdag het overlijden bekend van vier Marokkaanse onderdanen. 72 uur later werd het overlijden van nog twee Marokkaanse slachtoffers bevestigd.

Lees ook: Aardbeving Turkije: Marokkaanse ambassade zoekt vermiste Marokkanen

Een week na de aardbeving met een kracht van 7,7 graden op de schaal van Richter in het zuiden van Turkije, blijven reddingswerkers samen met burgers zoeken naar slachtoffers onder het puin van de honderden ingestorte gebouwen. De Turkse autoriteiten hebben een week van nationale rouw afgekondigd en de noodtoestand uitgeroepen in de getroffen gebieden, zoals Gaziantep, Adana, Malatya, Diyarbakir, Sanliurfa en Osmaniye.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team