Zoeken

Aardbeving in Marokko: Felipe VI steunt "dierbare broer" Mohammed VI

9 september 2023 - 22:30 - Wereld

©

De Spaanse koning Felipe VI heeft zijn condoleances overgebracht aan Koning Mohammed VI en zijn "diepe pijn" geuit jegens het Marokkaanse volk na de verwoestende aardbeving die Marokko in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft getroffen en waarbij ruim duizend mensen omkwamen.

In zijn bericht van 9 september richt Felipe VI zich tot zijn "dierbare broer" Mohammed VI en toont zijn steun aan het "geliefde Marokkaanse volk" na de "gewelddadige beving" die de stad Ighil en het zuidwesten van Marokko trof, met "een zeer hoog aantal doden en gewonden" tot gevolg. De Spaanse koning uit "namens zichzelf, de regering en het Spaanse volk" zijn "diepe sympathie", zijn "oprechtste solidariteit" en zijn "steun", evenals zijn "medeleven met de families van de slachtoffers in deze tijd van rouw en onzekerheid".

Lees ook: Internationale reacties op aardbeving Marokko: "Wij staan klaar om te helpen"

Eerder op de dag had de Spaanse premier Pedro Sánchez ook al zijn "solidariteit" en "steun aan het Marokkaanse volk" betuigd in een bericht op X. Alberto Núñez Feijóo, de leider van de oppositiepartij Partido Popular (PP), gebruikte hetzelfde medium om zijn "steun en solidariteit" met Marokko te tonen.

Lees ook: Algerije betuigt solidariteit met Marokko na dodelijke aardbeving

Verschillende Europese staatshoofden hebben eveneens hun condoleances aan Marokko betuigd. De Amerikaanse president Joe Biden zei "diep bedroefd" te zijn en bereid "alle benodigde hulp aan het Marokkaanse volk te bieden". "We zijn allemaal verslagen door de vreselijke aardbeving in Marokko," zei de Franse president Emmanuel Macron, erop wijzend dat zijn land bereid is hulp naar het koninkrijk te sturen.

Bladna.nl