Zoeken

Zender 2M werkt aan val regering Benkirane

24 april 2013 - 14:44 - Marokko

©

Televisiezender 2M wil de actuele regering in Marokko ten val brengen. Dat stelden leden van de islampartij aan de macht, tijdens een meeting in Berrechid zondag.

De PJD acht dat 2M enkel programma’s uitzendt die Marokko in niets vertegenwoordigen, en het volk een identiteitsloze programmering aanbiedt.

Vooral het muziekprogramma ’Studio 2M’ en het debatprogramma ’Moubachra Maâkoom’ van Jamaa Goulahsen, kregen veel kritiek.

Dit alles herinnert aan de mislukte hervorming van de Marokkaanse mediasector, dat in 2012 was voorgesteld door Communicatieminister Mustapha El Khalfi. Het project strandde na een boycot van de ’media-makhzen’.

Samira Sitail, adjunct-directeur van 2M, vergeleek bovendien Premier Benkirane met Muammar Gaddafi en Fidel Castro. Zijzelf wordt ervan beschuldigd 2M te gebruiken om bepaalde politieke doelen te dienen.

2M werd in 1989 opgericht door de Vereniging van Audiovisuele Productie (Soread), een dochteronderneming van ONA. In 1996 kocht de Staat 68% van de toen bijna failliete zender.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team