Zoeken

Walid Regragui en zijn familie ontvangen doodsbedreigingen

24 januari 2024 - 19:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui heeft gesproken over zijn ruzie met Chancel Mbemba, de aanvoerder van het Congolees elftal, en onthulde dat hij en zijn familie doodsbedreigingen hebben ontvangen. De Marokkaanse coach wordt beschuldigd van racistische beledigingen tegen Mbemba, wat hij categorisch ontkent.

"Er is te veel ophef over gemaakt. Er zijn geen slagen uitgedeeld. Deze controverse is gedurende 48 uur te veel opgeblazen. Tussen coaches en spelers kennen we elkaar. Zeggen dat ik racistische opmerkingen heb gemaakt is schandalig," verklaarde Walid Regragui tijdens een persconferentie op dinsdag. "Ik zal mijn imago tot het einde verdedigen. Ik heb racistische en doodsbedreigingen ontvangen. Dat toont aan wat er in de wereld gebeurt. Mbemba heeft ze ook gekregen. Dat is niet acceptabel."

Lees ook: Vechtpartij na Marokko-Congo: Walid Regragui betuigt spijt

De Marokkaanse bondscoach legde uit dat hij altijd de hand schudt na de wedstrijd. Hij zei dat hij door dit incident heeft geleerd dat hij de volgende keer alleen de hand van de coach en de scheidsrechter moet schudden, en niet die van de spelers. Hij betuigde spijt en voegde eraan toe: "Misschien had ik hem niet moeten vragen me in de ogen te kijken. Dat heeft mij en mijn familie pijn gedaan. In zijn interview heeft hij (Chancel Mbemba, ndvr) nooit over racisme gesproken, dat is waar de samenleving ziek is. Mensen profiteren ervan en de situatie escaleerde. Er zijn slechte mensen aan beide kanten, ik ben hier om de zaken te kalmeren. Ik veroordeel de berichten die hij heeft ontvangen en die van mij."

Lees ook: Nayef Aguerd neemt het op voor bondscoach Walid Regragui

Walid Regragui betreurt het gebrek aan eenheid tussen Afrikanen tijdens deze Afrika Cup. Tijdens het WK in Qatar in 2022 was er eenheid als continent, terwijl tijdens de Afrika Cup werd gesproken over huidskleur en religie. Hij heeft gevraagd om gehoord te worden door de Confederatie van Afrikaans Voetbal (CAF), die een onderzoek naar het incident heeft geopend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team