Zoeken

Marokko-Congo: Chancel Mbemba doelwit van racistische beledigingen

22 januari 2024 - 22:30 - Sport

©

De Congolese aanvoerder Chancel Mbemba is het doelwit geworden van racistische beledigingen op sociale media na de gelijkspel (1-1) tussen Marokko en de Democratische Republiek Congo, die uitliep op een massale vechtpartij.

Veel sociale media gebruikers bezochten het Instagram-account van Chancel Mbemba om te reageren op zijn recente posts met apen- of gorilla-emoji’s. Sommigen plaatsten ook racistische opmerkingen. Deze racistische beledigingen volgden op een heftige confrontatie tussen de Congolese aanvoerder en Walid Regragui, bondscoach van Marokko, aan het einde van de wedstrijd tussen de Atlas Leeuwen en de Luipaarden op zondag. De spanningen liepen hoog op op het veld, wat resulteerde in een massale vechtpartij tussen de twee teams.

Lees ook: Vechtpartij na Marokko-Congo: Walid Regragui betuigt spijt

De Marokkaanse coach zou naar Mbemba zijn gegaan om hem de hand te schudden, waarna hij hem meerdere keren gezaghebbend toeriep: "Kijk me aan!" Gespannen maakte de Congolees vervolgens een gebaar van de VAR, alsof hij wilde aangeven dat er geen handsbal was bij een eerdere actie. Walid Regragui, die ook erg gespannen was, ging direct de confrontatie aan met Mbemba, voordat meerdere personen, waaronder de Marokkaanse doelman Yassine Bounou en de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), Faouzi Lekjaâ, tussenbeide kwamen om de twee mannen te scheiden.

Lees ook: Walid Regragui slaat terug na uitspraken Chancel Mbemba

In de mixed zone vertelde de verdediger van Olympique Marseille aan journalisten dat Walid Regragui hem had beledigd. "Ik houd mijn mond, dat is beter. Iedereen kent mij, ik respecteer iedereen... maar ik had nooit gedacht dat woord van de coach te horen, dat het uit zijn mond zou komen", zei Mbemba. De coach van de Atlas Leeuwen reageerde in de persconferentie na de wedstrijd: "Ik heb niets te zeggen, ik heb veel respect voor Mbemba. Het is misschien de adrenaline die hem zo deed reageren, er is geen probleem. Ik betreur het, want we hebben geen goed beeld gegeven, noch wij, noch de Democratische Republiek Congo."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team