Racisme

Racisme

Hierna een selectie van artikelen over Racisme


Wilders-aanhanger: "Marokkanen moeten terug naar Istanbul" (10 april 2014)

Wilders-aanhanger: "Marokkanen moeten terug naar Istanbul"

Een filmpje van Pownews waarin een jonge - en een beetje domme - aanhanger van Geert Wilders wordt ondervraagd is deze week dé hit op internet. De jongeman wil namelijk dat Marokkanen naar huis in Istanbul terugkeren.


Geert Wilders met kruistocht tegen Islam op Arabische zender (6 april 2014)

Geert Wilders met kruistocht tegen Islam op Arabische zender

PVV-leider Geert Wilders heeft enkele vragen beantwoord van de Arabische satellietzender Al Hayat. Wilders spreekt er zoals gewoonlijk zijn haat uit voor de Islam, een religie dat naar zijn oordeel niet samengaat met vrijheid.


Klasgenootjes kwetsen kleine Amin met ’minder, minder, minder’ (28 maart 2014)

Klasgenootjes kwetsen kleine Amin met 'minder, minder, minder'

Afgelopen vrijdag beleefde de 11-jarige Amin Lachir uit Tilburg een moeilijk moment. Toen hij met zijn klas een fragment bekeek van de uitspraken van Wilders over minder Marokkanen, riep een groot deel van zijn klas "minder, minder, minder".


Marokkaan bedankt Nederlanders en keert terug naar Marokko (26 maart 2014)

Marokkaan bedankt Nederlanders en keert terug naar Marokko

University strijder Nesim heeft na de uitspraken van Geert Wilders besloten om naar Marokko terug te keren. Eerst wil hij wel de Nederlanders even bedanken.


Marokkaanse beschuldigd van bidden op werk verliest job in België (26 maart 2014)

Marokkaanse beschuldigd van bidden op werk verliest job in België

Habiba Zerouani, een Marokkaanse die ruim 14 jaar voor het OCMW van Sint-Joost in België heeft gewerkt, werd ontslagen omdat ze ervan wordt verdacht op haar werk te hebben gebeden en Arabisch te hebben gesproken.


Discriminatie op Belgische arbeidsmarkt: Omar wordt Jan om job te vinden (25 maart 2014)

Discriminatie op Belgische arbeidsmarkt: Omar wordt Jan om job te vinden

Omar Khanfar, een jonge Belg van Marokkaanse afkomst uit Wielsbeke in België, is net zoals vele jongeren van buitenlandse afkomst, het slachtoffer van discriminatie op de arbeidsmarkt.


Racisme iets van elke dag in Nederland (25 maart 2014)

Racisme iets van elke dag in Nederland

Afgelopen vrijdag organiseerde Radar, een organisatie tegen discriminatie, een conferentie over racisme. Een van de gasten was Zihni Ozdil, maatschappijhistoricus aan de Erasmus Universiteit. Hij sprak over de opkomst van racisme en waar het vandaag de dag te naar boven komt in Nederland. Nieuwsitem NPO Spirit.


Geert Wilders belooft ’minder Marokkanen’ in Nederland (21 maart 2014)

Geert Wilders belooft 'minder Marokkanen' in Nederland

PVV-leider Geert Wilders heeft voor de zoveelste keer zijn haat tegen Marokkanen in Nederland bewezen. Tijdens een toespraak in Den Haag beloofde hij minder Marokkanen in de stad en in het land.


Marokko strijdt met ’Masmiytich Azzi’ tegen racisme (20 maart 2014)

Marokko strijdt met 'Masmiytich Azzi' tegen racisme

Een groepering van Marokkaanse verenigingen gaat op vrijdag 21 maart een campagne tegen racisme lanceren genaamd ’Masmiytich Azzi’, vertaald ’Ik heet niet Zwarte’.


#bornhere als reactie op "minder Marokkanen" (20 maart 2014)

#bornhere als reactie op "minder Marokkanen"

De uitspraken van Geert Wilders rond de gemeenteraadsverkiezingen over minder Marokkanen in Nederland zorgen voor veel ophef. Als antwoord posten Marokkaanse Nederlanders op Twitter massaal selfies met hun Nederlandse paspoort. In de tweets staat de hashtag bornhere, ofwel hier geboren. Hiermee laten ze zien Nederlands te zijn en zich niet laten wegjagen door plannen van de PVV-leider. Ook bekende Nederlanders als Najib Amhali en Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar doen mee aan de ludieke actie. Nieuwsitem NPO Spirit.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8