Racisme

Racisme

Hierna een selectie van artikelen over Racisme


Nederland: studenten tegen Islamofobie (17 april 2015)

Nederland: studenten tegen Islamofobie

"Je suis islamophobe" is een lezing georganiseerd door de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam. Zo’n honderd studenten en belangstellenden woonden deze week de bijeenkomst aan de Vrije Universiteit bij. Volgens de Islamitische Studentenvereniging heerst er momenteel een anti-islam sfeer in Nederland.


Belgische school verbiedt na hoofddoek ook lange rokken (6 april 2015)

Belgische school verbiedt na hoofddoek ook lange rokken

Na het hoofddoekverbod heeft een Belgische school nu ook besloten lange jurken en rokken te verbieden. Moslimmeisjes van het Ursulinen Mechelen moeten hun jurken of rokken op rollen of een sjaal rond hun heupen binden. Doen ze dat niet dan worden ze naar huis teruggestuurd.


Marokkaanse vrouwen slachtoffer racistische aanval in Barcelona (4 april 2015)

Marokkaanse vrouwen slachtoffer racistische aanval in Barcelona

Drie Spaanse vrouwen van Marokkaanse afkomst zijn vrijdag in de metro van Barcelona het slachtoffer van een racistische aanval geweest.


Tot 9 jaar gevangenis voor moordenaars Marokkaanse veiligheidsagent in Frankrijk (28 maart 2015)

Tot 9 jaar gevangenis voor moordenaars Marokkaanse veiligheidsagent in Frankrijk

Het Hof van Assisen van het Franse Seine-Saint-Denis heeft donderdag tot 9 jaar gevangenisstraf uitgesproken tegen de moordenaars van Said Bourarach. De Marokkaanse veiligheidsagent verdronk na te zijn achtervolgd door de verdachten.


Burgemeester Antwerpen haalt fel uit naar Marokkaanse Berbers (25 maart 2015)

Burgemeester Antwerpen haalt fel uit naar Marokkaanse Berbers

Antwerpse burgemeester Bart De Wever heeft op maandag in het VRT-programma Terzake hard uitgehaald naar de Marokkaanse gemeenschap in Antwerpen. Hij leverde onder meer kritiek op hun gebrek aan integratie en hun vatbaarheid voor de salafistische ideologie.


Ophef om aanwezigheid rapper Appa op betoging tegen racisme (22 maart 2015)

Ophef om aanwezigheid rapper Appa op betoging tegen racisme

Rapper Appa sprak zaterdag in Amsterdam op de betoging ’Samen tegen racisme en islamofobie’. De rapper, die van antisemitisme wordt beschuldigd, verklaarde onder meer: "Ik las «jodenhater» maar ik vraag me af wanneer ik joden beledigd heb, laat het zien. Bewijs het".


Marokkaan in Breda stelselmatig slachtoffer vandalisme (21 maart 2015)

Marokkaan in Breda stelselmatig slachtoffer vandalisme

In Breda is een 49-jarige Marokkaan regelmatig het slachtoffer van vandalisme. Een onbekende heeft het voor een onduidelijke reden op hem gemunt.


Minder Marokkanen: Geert Wilders riskeert financiële straf (19 maart 2015)

Minder Marokkanen: Geert Wilders riskeert financiële straf

Geert Wilders zal mogelijk een schadevergoeding van 30.000 euro moeten betalen in zijn rechtszaak over ’minder Marokkanen’.


Haatbenefiet in Utrecht (2 maart 2015)

Haatbenefiet in Utrecht

Het omstreden benefietgala van World Wide Relief is gisteren toch doorgegaan in Utrecht Overvecht. Er ontstond ophef over het gala na berichtgeving in de Telegraaf die het een “haatgala” noemde vanwege enkele omstreden sprekers zoals een Saoedische sjeik en de Nederlandse prediker Abdul-Jabbar van de Ven.


Belgische politie hoort Marokkaan die teveel gesluierde vrouwen op bezoek krijgt (9 februari 2015)

Belgische politie hoort Marokkaan die teveel gesluierde vrouwen op bezoek krijgt

In Het Belgische Wemmel heeft een jonge Marokkaan een onverwachte bezoek van de politie gekregen. Reden: er kwamen in de afgelopen dagen te veel gesluierde vrouwen bij hem op bezoek...


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 11