Zoeken

Spanje ’verliest’ voetbaltalent aan Marokko

18 maart 2024 - 16:00 - Sport

©

De keuze van Brahim Díaz om voor Marokko uit te komen, zou een domino-effect teweeg kunnen brengen. Meerdere spelers van Marokkaanse afkomst overwegen om voor de Atlas Leeuwen te kiezen.

Een van hen is Mourad Daoudi. De aanvaller, geboren in Balsapintada in 1998, debuteerde in de jeugd van Real Murcia, maar slaagde er niet in om de A-ploeg te halen. Na een korte periode bij Burgos speelt hij nu voor Elche. Daoudi heeft nooit voor de Spaanse jeugdelftallen gespeeld en zou zo over kunnen stappen naar Marokko, meldt La Verdad.

Lees ook: Marokko schenkt Brahim Diaz Olympische droom

Nabil Touaizi, geboren in 2001 in Santomera, heeft al een meer opmerkelijke carrière achter de rug. Hij speelde in de jeugd van Valencia, Manchester City en Espanyol. De aanvaller, die dit seizoen uitkomt voor Atlético Madrid B, nam deel aan het EK Onder-17 met Spanje, maar koos er in 2021 voor om voor Marokko te spelen tijdens het Afrikaans Kampioenschap U20 en de interlands voor U23 in 2022. Vorig jaar kwam hij voor geen van beide landen in actie.

Rachad Fettal, geboren in Pachuca in 2005, is een andere Marokkaanse Murciano. Hij stapte op 16-jarige leeftijd over naar de jeugd van Almería en debuteerde in december vorig jaar tegen Betis in het eerste elftal. De jonge verdediger speelde al voor de Spaanse U18 en de Marokkaanse U20 jeugdelftallen, waar hij respectievelijk twee keer scoorde in drie wedstrijden en één keer in vijf duels. Adnane Bensaad (Atlético Madrid U19), geboren in 2005, koos onlangs ook voor Marokko U20.

Lees ook: Voetbal: "oorlog" tussen Spanje en Marokko voor binationals intensiveert

Hicham Khaloua, geboren in 1995 in San Javier, speelde voor de reserves van Almería, Celta, Castellón, Melilla, UCAM en Cádiz. Sinds 2020 komt hij uit voor Marokko. De aanvaller speelde twee seizoenen voor Moghreb Tetouan, waarna hij naar Union Touarga in Rabat vertrok. Ismail El Harchi, geboren in 1999 in Santomera, speelde eveneens voor Marokko. De 25-jarige verdediger kwam uit voor Estudiantes Murcia, Ciudad de Murcia, de reserve van Cartagena en de Amerikaanse Greensboro Spartans. Dit seizoen speelt hij voor Formentera in de Segunda División.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team