Zoeken

Dit is waarom Brahim Diaz niet voor Spanje koos

18 maart 2024 - 13:00 - Sport

©

De langgekoesterde droom van Brahim Diaz om voor Spanje uit te komen, spatte uiteen na de selectie van Bryan Zaragoza door Luis Enrique in oktober. Dit besluit van de Spaanse bond zou de aanvaller van Real Madrid ertoe hebben gebracht om voor Marokko te kiezen.

Volgens de Spaanse sportkrant AS zagen Diaz en zijn vader Soufiel Abdelkader de selectie van Bryan Zaragoza (Bayern München) niet zitten. Beide spelers, opgegroeid in Malaga, stelden hoge verwachtingen in een Spaanse oproep. Brahim Diaz speelde in de jeugdelftallen en debuteerde in 2021 zelfs tegen Litouwen.

Lees ook: Brahim Diaz wil Arabisch leren

De 24-jarige Diaz werd lange tijd genegeerd door de Spaanse voetbalbond (RFEF). In augustus 2023 probeerden Tito en Francis Hernández van de RFEF Lamine Yamal in Barcelona te overtuigen om niet voor Marokko te kiezen, ondanks een schorsing van de bond wegens wangedrag van de 16-jarige speler. Brahim Diaz daarentegen ontving geen uitnodiging voor de Olympische Spelen van Tokio, ondanks een uitstekende periode bij AC Milan, dat dat jaar de Italiaanse titel won.

Lees ook: Marokko schenkt Brahim Diaz Olympische droom

In januari eiste Diaz’ vader van de RFEF de garantie dat zijn zoon geselecteerd zou worden voor het EK in juni, meldt Malaga Hoy. De bond noemde deze eis "overdreven", maar beloofde wel dat Brahim in maart tijdens de interlandperiode zou spelen. De rest is bekend: Diaz koos uiteindelijk voor de Atlas Leeuwen en werd geselecteerd voor de oefeninterlands tegen Angola en Mauritanië op 22 en 26 maart in Agadir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team