Zoeken

Snelle opkomst Ilias Akhomach

18 december 2023 - 10:00 - Sport

©

De jonge Spaans-Marokkaanse aanvaller Ilias Akhomach maakt geleidelijk naam voor zichzelf. Zijn recente prestaties bij Villarreal, met name tijdens de Europa League wedstrijd tegen Stade Rennais, hebben de aandacht getrokken.

Akhomach scoorde zijn eerste doelpunt in de Europa League, een belangrijke bijdrage aan de overwinning van Villarreal, waardoor de club als groepsleider de volgende ronde bereikte, zonder extra play-off wedstrijden. Akhomach’s doorbraak volgt op eerdere successen bij de jeugdteams van FC Barcelona en Barça Atlétic, waar hij echter niet wist door te dringen tot het eerste team.

Lees ook: Zware Klap voor Spanje: Ilias Akhomach kiest voor Marokko

De middenvelder begon zijn voetbalopleiding bij de academie van FC Barcelona in 2007 en bleef daar tot 2013. Vervolgens vervolgde hij zijn opleiding bij Gimnastic Manresa voor vier jaar, waarna hij in 2017 terugkeerde naar La Masia, de jeugdacademie van Barcelona. In juli 2023 tekende hij voor vier jaar bij Villarreal FC.

Illias Akhomach’s talent is niet onopgemerkt gebleven. Hij heeft voor Spanje gespeeld in de jeugdteams, was aanvoerder en speelde 33 interlands over vier categorieën, meldt FootMercato.

Lees ook: Spanje ziet voetbaltalenten naar Marokko vertrekken

Ondanks de interesse van Spanje, koos Akhomach er in november voor om zich aan te sluiten bij het Marokkaanse U-23 elftal. Zijn debuut tegen de Deense U23 markeert voor hem een mijlpaal. "Ik ben extreem gelukkig dat ik eindelijk de kans heb gekregen om mijn land te vertegenwoordigen in het nationale team, iets waar ik altijd van heb gedroomd", verklaarde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team