Zoeken

Abde Ezzalzouli probeerde Lamine Yamal te overtuigen

6 mei 2024 - 07:00 - Sport

©

Abdessamad Ezzalzouli heeft geprobeerd Lamine Yamal te overtuigen om voor Marokko te kiezen, net zoals hij dat eerder met Brahim Diaz deed. De 16-jarige Spaanse belofte, met een Marokkaanse vader en een Equatoriaal-Guineese moeder, koos uiteindelijk voor La Roja.

In een interview met AS onthulde Abde Ezzalzouli dat hij "had geprobeerd Lamine Yamal te overtuigen om voor Marokko te kiezen" toen ze samen bij Barça speelden. "Ik heb ook met Lamine gesproken, maar hij was niet overtuigd. Ik was er tijdens de pre-season van FC Barcelona om hem te overtuigen om voor Marokko te kiezen, tevergeefs. Je moet zijn beslissing respecteren, en dat is normaal, Spanje is ook een geweldige selectie. Ik hoop dat alles goed gaat met Yamal, want hij is een spectaculaire voetballer," aldus de Atlas Leeuw.

Lees ook: Lamine Yamal: geruchten, ontkenningen en een sprankje hoop voor Marokko

Na deze onthulling sprak Abde Ezzalzouli over zijn integratie bij Real Betis en uitte hij zijn wens om meer speeltijd te krijgen bij de club om al zijn talent te kunnen tonen. "Niet veel spelen is ook een leerschool voor mij, ik werk hard om meer speelminuten te krijgen. Het is ook belangrijk om te beseffen dat er veel concurrentie is op mijn positie: Ayoze, Chimy, en zelfs Isco speelt soms op diezelfde positie."

Lees ook: Abdessamad Ezzalzouli naar Saoedi-Arabië?

Wat betreft de berichten over een mogelijke transfer naar een club in Saoedi-Arabië of AC Milan, verduidelijkte Abde Ez dat het om geruchten gaat en dat hij niet van plan is om Real Betis te verlaten voor het einde van volgend seizoen, waarin hij hoopt zijn niveau te verhogen. "Ik wil en ik zal slagen bij Betis. En dat het volgend jaar het beste seizoen van mijn leven wordt," aldus de aanvaller.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team