Zoeken

Algerijnse voetballers maken zich belachelijk in Marokko

5 mei 2024 - 21:00 - Sport

©

Tijdens hun verblijf in hotel "Collection Be Live" in Saïdia voorafgaand aan hun wedstrijd tegen Renaissance Berkane afgelopen weekend, hadden de spelers van USM Alger wat moeite met de moderne technologie. Ze wisten niet hoe ze de infraroodsensoren op de kranen in het hotel moesten gebruiken en beschuldigden hierdoor de hotelleiding van nalatigheid.

De hotelmedewerkers waren verbaasd te zien dat de Algerijnse spelers niet bekend waren met dit soort kranen, die in de meeste toeristische etablissementen in Marokko te vinden zijn, maar niet in Algerijnse hotels. De spelers beklaagden zich met een arrogante toon over de slechte kwaliteit van de service in het hotel, bewerend dat de kranen niet werkten.

Lees ook: Warm welkom voor USM Alger in Oujda: melk, dadels en bloemen (video)

Het hotelpersoneel ging met diplomatie en hoffelijkheid te werk door de spelers te laten zien hoe deze moderne kranen functioneren. Dit bracht de klagende USM Alger-spelers in verlegenheid, die beweerden dat er geen water in het hotel was.

USM Alger had geweigerd om de heenwedstrijd van de halve finale van de CAF Confederation Cup tegen Renaissance Berkane te spelen vanwege het shirt van de Marokkaanse club, waarop een kaart van Marokko met de Sahara stond afgebeeld. Als gevolg van hun weigering kende de Afrikaanse voetbalbond (CAF) Renaissance Berkane een 3-0 overwinning toe.

Lees ook: Afrikaans voetbal: politieke inmenging komt Algerije duur te staan

De Algerijnse voetbalbond en USM Alger stapten naar het Hof van Arbitrage voor Sport om de beslissing van de CAF beroepscommissie te schorsen, die de nederlaag van het Algerijnse team bevestigde. Maar het TAS verwierp hun verzoek. Renaissance Berkane zal in de finale spelen tegen de Egyptische club Zamalek. De heenwedstrijd staat gepland voor 12 mei, de terugwedstrijd op 19 mei.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team