Zoeken

Marokkanen gemarteld in Thailand: reactie van de autoriteiten

6 mei 2024 - 13:00 - Wereld

©

De Thaise ambassade in Marokko heeft haar bereidheid uitgesproken om samen te werken met de Marokkaanse autoriteiten om tientallen jonge Marokkanen te bevrijden die gevangen worden gehouden en worden gemarteld door netwerken voor mensenhandel.

"Bangkok is bereid samen te werken met alle Afrikaanse landen waarvan burgers zijn gegijzeld of vastgehouden" door netwerken voor mensenhandel die hen dwingen te werken in Thailand, aldus de ambassade in een officieel persbericht. De ambassade meldt dat jonge Marokkanen, tussen de 19 en 27 jaar oud, aan de grens met Myanmar worden vastgehouden door criminele netwerken die hen aantrokken met banen en hoge lonen in de e-commerce.

Lees ook: Tientallen Marokkanen "vastgehouden en gemarteld" in Thailand

Op dit moment is het moeilijk om het exacte aantal slachtoffers van deze internationale organisaties voor mensenhandel en onlinefraude te bepalen, evenals hun nationaliteit en locatie", benadrukt de ambassade. De diplomatieke missie voegt toe dat er nationale en internationale onderzoeken gaande zijn om deze netwerken te ontmantelen. Om verdere schade te beperken, heeft de Thaise regering haar ambassades in Afrika al opgedragen om de voorwaarden voor het verlenen van visa aan Afrikaanse burgers te verscherpen.

Lees ook: Marokkaanse toerist doodgestoken in Thailand

De kwestie is ook besproken in het Marokkaans parlement. Parlementslid Fatima Tamni van de FGD-partij stelde een vraag aan minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita over de detentie van tientallen jonge Marokkanen, gedwongen om te werken voor online oplichtingsnetwerken. Volgens haar zitten ze 17 uur per dag voor computers, zonder rust en slaap, en worden ze gemarteld als ze contact proberen op te nemen met hun families.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team