Zoeken

Marokkaanse liefdesverhaal weerklinkt in Londense metro

13 oktober 2023 - 18:00 - Marokko

©

De Londense Margaret McCollum hoort dagelijks in de metro de stem van haar overleden echtgenoot, Oswald Laurence. Een herinnering aan hun liefdesverhaal dat begon in Marokko.

Sinds 2013 heeft Margaret McCollum een bijzonder ritueel. Elke dag bezoekt ze de Londense metro om de stem van haar overleden man te horen. In 1953 had Oswald Laurence een kort bericht opgenomen voor de metro waarin passagiers werden gewaarschuwd voor de afstand tussen het perron en de trein. "Mind the gap", oftewel "let op bij het instappen", luidde de boodschap.

Lees ook: Mooie liefdesverhaal Chinese man en Marokkaanse vrouw (video)

Na het overlijden van Oswald in 2007 ging Margaret dagelijks naar de metro om naar deze boodschap te luisteren. "Sinds zijn dood ga ik zitten en wacht ik op de volgende trein, totdat ik zijn stem hoor", vertelde Margaret aan de BBC. Het stel had elkaar ontmoet tijdens een reis in Marokko en was sindsdien onafscheidelijk.

Lees ook: Bekende Marokkaanse en Palestijnse TikTokkers trouwen in Dubai (foto’s)

Vijf jaar na het overlijden van Oswald ontdekte Margaret dat zijn opname was vervangen door een digitale versie. Ze benaderde het Londense vervoersbureau. Nigel Holness, destijds directeur van het metrobureau, vertelde: "We waren diep geraakt door haar verhaal, dus het personeel heeft de opname teruggevonden." De autoriteiten besloten Oswald’s opname definitief te behouden. Tot op heden horen reizigers op de Northern Line bij Embankment station nog steeds Oswald’s "Mind the gap".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team