Zoeken

Karim El Ahmadi kiest voor mental coaching

9 maart 2023 - 09:00 - Sport

©

Karim El Ahmadi liep een aantal dagen mee op de Academy van Feyenoord om jeugdtrainer te worden. De club hoopte hem te overtuigen om te blijven maar de voormalige Marokkaanse international heeft andere plannen.

Karim El Ahmadi wil niet meer werken binnen de technische staf van een club of nationale selectie. Hij heeft een aanbod van Feyenoord om als jeugdcoach te blijven, afgewezen omdat hij geïnteresseerd is in een andere aspect van het coachen.

Lees ook: [45613->42174]

De voormalige Atlas Leeuw wil zich focussen op de mentale coaching van jonge spelers. "Ik vind het oprecht prachtig dat ik jonge spelers aan de hand van mijn opgedane ervaringen in het topvoetbal op weg mag helpen. Het voetbal kan soms ongenadig hard zijn. Ik heb het aan den lijve ondervonden toen ik in 2008 was overgekomen van FC Twente. In Rotterdam kreeg ik te maken met bakken kritiek. Opeens deugde er niets meer van me", zegt El Ahmadi in Feyenoord Magazine.

Lees ook: Karim El Ahmadi zegt waarom hij Marokko koos en niet Nederland (video)

"Ik raakte verstijfd, werd bevangen door spanning. Voelde me zelfs schuldig naar de supporters van Feyenoord, dat ik een speler was die vijf miljoen euro had gekost en weinig liet zien. Het had me geholpen als er toen iemand was geweest die tegen me had gezegd: ’Karim, houd vertrouwen in jezelf, het komt goed.’"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team