Zoeken

Ilias Akhomach in top 3 beste Arabische dribbelaars

27 maart 2024 - 14:00 - Sport

©

Ilias Akhomach, de nieuwste parel van bondscoach Walid Regragui, mag zich tot de top 3 van beste Arabische dribbelaars in Europa rekenen. De 19-jarige middenvelder van Villarreal speelde dinsdagavond zijn tweede interland met Marokko tegen Mauritanië.

Met 39 geslaagde dribbels behoort Akhomach tot de elite van de Arabische dribbelaars en staat hij in de top 5 van Europa, meldt Sofascore. Alleen de Algerijn Rayan Ait-Nouri (45) en de Jordaan Mousa Al-Taamari (40) wisten vaker hun tegenstander te passeren. Een knappe prestatie voor de Spaanse Marokkaan, die pas aan zijn eerste seizoen bij Villarreal bezig is. Trainer Marcelino Garcia Toral heeft veel vertrouwen in Akhomach, die zich razendsnel heeft opgewerkt tot een vaste waarde in het eerste elftal.

Lees ook: Regragui en Charai strijden om Ilias Akhomach voor Marokko

Illias Akhomach werd door bondscoach Walid Regragui geselecteerd voor de trainingsstage van het Marokkaanse elftal deze maand. Hij debuteerde in de oefenwedstrijd tegen Angola, die met 1-0 werd gewonnen.

Lees ook: Zware Klap voor Spanje: Ilias Akhomach kiest voor Marokko

Na zijn jeugdjaren in de Spaanse nationale ploeg (U16 tot Jong Oranje), koos Illias Akhomach er in november 2023 definitief voor om voor Marokko te spelen. Een keuze waar hij trots op is. "Ik ben en blijf Marokkaan, mijn cultuur en roots komen uit Marokko. Het was geen moeilijke beslissing om deze keuze te maken, dat was altijd al duidelijk voor mij en mijn omgeving," vertelde hij in een interview met het Spaanse medium El Relevo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team