Zoeken

Komst Brahim Diaz problematisch voor Hakim Ziyech?

21 maart 2024 - 09:00 - Sport

©

Brahim Diaz, de Spaans-Marokkaanse aanvaller van Real Madrid, maakt vrijdag zijn debuut met Marokko. De vraag is of zijn komst nadelig zal zijn voor Hakim Ziyech, de sterspeler van de Atlas Leeuwen.

Diaz arriveerde maandag in Marokko en neemt deel aan de trainingsstage van de nationale ploeg ter voorbereiding op de twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Angola en Mauritanië, respectievelijk op 22 en 26 maart in het Grote Stadion van Agadir. Bondscoach Walid Regragui is nog aan het bepalen op welke positie de Spaans-Marokkaanse aanvaller van Real Madrid zal spelen. Mocht hij hem op de rechtervleugel plaatsen (zijn positie bij Real Madrid), dan komt hij in conflict met Hakim Ziyech, een van de steunpilaren van het Marokkaans elftal de afgelopen jaren.

Lees ook: Brahim Díaz onder vuur in Spanje na bedanken Koning Mohammed VI

Een bron binnen het Marokkaans elftal beweert echter dat de komst van Diaz de positie van de Galatasaray-ster niet zal beïnvloeden. Sterker nog, hij zal de onbetwiste sterspeler van het team blijven.

Ziyech, met 21 doelpunten de topscorer van de huidige generatie Atlas Leeuwen, wordt gezien als een inspirerende ster met een speciale positie binnen de groep, wat Diaz goed begrijpt, voegt dezelfde bron toe. De voormalige sterspeler van Ajax en Achraf Hakimi zullen dan ook een belangrijke rol spelen bij de integratie van de 24-jarige Diaz. Hij zal profiteren van hun rijke ervaring.

Lees ook: Marokkaans elftal: Brahim Diaz krijgt zijn geluksnummer

Hakim Ziyech arriveerde in Marokko aan boord van hetzelfde vliegtuig als zijn moeder en ploeggenoot Nayef Aguerd, verdediger van West Ham. Ze nemen samen deel aan de trainingsstage van de Atlas Leeuwen ter voorbereiding op de wedstrijden tegen Angola en Mauritanië. De sterspeler van Galatasaray zal tijdens de komende twee wedstrijden de aanvoerdersband dragen vanwege de afwezigheid van Romain Saiss, die niet door bondscoach Walid Regragui werd geselecteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team