Zoeken

Club schorst Bel Hassani en Bakkali vanwege gedrag

3 april 2023 - 23:00 - Sport

©

Iliass Bel Hassani en Zakaria Bakkali zaten zaterdagavond niet in de selectie van RKC Waalwijk voor de wedstrijd tegen Vitesse. Het duo kreeg een disciplinaire schorsing van trainer Joseph Oosting, vanwege ontoelaatbaar gedrag.

Iliass Bel Hassani en Zakaria Bakkali keken zaterdagavond vanaf de tribune naar het thuisduel van RKC Waalwijk met Vitesse. Het duo kreeg een disciplinaire schorsing vanwege ontoelaatbaar gedrag. In de eerste seizoenshelft leek Bel Hassani nochtans volledig te zijn gedraaid na een jaar waarin hij meermaals buiten de selectie werd gehouden.

Lees ook: Iliass Bel Hassani bij huldiging Heracles: "Meer of minder Marokkanen?"

"Zonder al te diep in te gaan wat er precies gebeurd is, is het duidelijk dat het gedrag wat zij hebben laten zien niet kan. Ik kan veel hebben, spelers kunnen best ver gaan bij mij. Maar een keer is het klaar. Als je dan als trainer niet optreedt, wordt je gezag ondermijnd. Het is net als met kleine kinderen, je hebt ze lief, maar een keer moet je ze straffen", aldus RKC-trainer Joseph Oosting in het AD.

De technische staf, die het besluit nam, heeft hierover geen uitleg gegeven aan de spelers. Aanvoerder Michiel Kramer is van mening dat dit niet altijd noodzakelijk is. "Soms moeten zij zulke beslissingen nemen, daar hebben wij dan verder niks mee te maken. Wij krijgen een dag voor de wedstrijd de lijst met namen te zien, dat is het. Ik hoef ook niet altijd alles te weten", zegt hij.

Lees ook: Anderlecht wil van Zakaria Bakkali af

Oosting kan nog niet zeggen of hij de geschorste spelers terug een kans geeft in aanloop naar de uitwedstrijd tegen koploper Feyenoord in De Kuip van volgende week zondag. "Dat ligt er echt aan hoe ze zich gedragen op de trainingen. Gaat het goed, dan komen ze er weer bij. Zo niet, dan niet. Het ligt echt niet aan het voetbal, want we kunnen ze heel goed gebruiken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team