Zoeken

Adil Ramzi coach FAR Rabat na weigeren assistent-functie Marokkaans elftal?

29 juni 2023 - 13:00 - Sport

©

Na een glansrijke periode bij AS FAR, de Marokkaanse voetbalclub uit de hoofdstad Rabat, die gekenmerkt wordt door een kampioenschapstitel, heeft trainer Houcine Ammouta besloten om de club te verlaten voor een nieuwe ervaring als coach van het Jordaanse nationale team. AS FAR onderhandelt naar verluidt met voormalig Marokkaans international Adil Ramzi om het team volgend seizoen onder zijn hoede te nemen.

Slechts een maand nadat hij bij AS FAR aan de slag ging heeft Houcine Ammouta besloten om zijn koffers te pakken om het Jordaanse nationale team te gaan coachen. Zijn korte periode bij de club wordt gemarkeerd door een Marokkaans kampioenschap dat in de laatste momenten van het seizoen werd gewonnen, schrijft Le Matin.

Lees ook: Adil Ramzi wil hoofdcoach worden bij PSV

Volgens een persbericht van de Jordaanse voetbalbond moet de nieuwe bondscoach het team helpen om zich te kwalificeren voor het WK van 2026, waarvoor de kwalificaties eind 2023 beginnen. Naast het WK moet de Marokkaanse coach het Jordaanse nationale team voorbereiden op de Asian Cup-finale, die begin 2024 in Qatar wordt gehouden.

Na het vertrek van Houcine Ammouta moet AS FAR op zoek naar een coach die het team kan leiden tijdens het komende seizoen. Dat belooft een druk seizoen te worden met een aantal uitdagingen, waaronder een deelname aan de African Champions League.

Lees ook: Adil Ramzi hekelt gebrek aan Marokkaanse trainers in Nederland

Het bestuur van de club is in onderhandeling met Adil Ramzi, een voormalige Marokkaanse international en de huidige coach van het reserveteam van PSV Eindhoven. De twee partijen zijn al begonnen met onderhandelen, maar het valt nog te bezien of de Marokkaanse technicus, die een tijdje geleden als assistent van Walid Regragui bij de nationale ploeg werd aangekondigd, deze nieuwe uitdaging zal aanvaarden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team