Zoeken

Zonzoekers kiezen massaal voor Marrakech

6 juli 2024 - 23:00 - Marokko

©

Marrakech staat bovenaan de lijst van meest gezochte zomerbestemmingen voor 2024 vanaf het vliegveld Lyon Saint-Exupéry in Frankrijk.

Reizigers uit de regio Auvergne-Rhône-Alpes zoeken vooral naar zonnige bestemmingen rond de Middellandse Zee. Uit onderzoek van reiswebsite kayak blijkt dat Marrakech de populairste keuze is, gevolgd door Palma de Mallorca (Spanje), Lissabon (Portugal), Barcelona (Spanje) en Bangkok (Thailand). Luqa (Malta), Porto (Portugal), Athene (Griekenland), Ajaccio (Frankrijk) en Denpasar (Indonesië) maken de top 10 compleet.

Lees ook: Toestroom toeristen zorgt voor chaos op Marrakech-Menara

Kayak adviseert reizigers om tot het einde van de zomer te wachten, met name tot begin september, om te profiter van voordelige vliegtickets. Retourvluchten zijn dan al te vinden vanaf 171 euro. "Vermijd echter eind juli en begin augustus, want dan zijn de prijzen het hoogst door de grote drukte", aldus de reiswebsite.

Lees ook: Marrakech, hotspot voor celebrities

Het onderzoek van Kayak is gebaseerd op zoekopdrachten naar vluchten vanaf Franse vliegvelden tussen 1 maart en 12 juni 2024, voor reizen tussen 1 juni en 31 augustus 2024. De getoonde prijzen zijn gemiddelde prijzen voor retourvluchten in economy class.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team