Zoeken

Zihni Özdil neemt het op voor schrijver Abdelkader Benali (video)

26 januari 2021 - 14:40 - Wereld

©

Columnist en historicus Zihni Özdil zegt dat succesvolle Nederlanders van buitenlandse origine worden besmeurd omdat hen geen plaats wordt gegund. Hij neemt het op voor de Marokkaans Nederlandse schrijver en tv-presentator Abdelkader Benali, die zich terugtrok als spreker van de 4 mei-lezing wegens ‘discutabele uitspraken’ over Joden.

Volgens Zihni Özdil worden er in Nederland systematische inspanningen gedaan om succesvolle allochtonen die van het leven genieten en graag een borrel drinken, "kapot te maken, te besmeuren en hun brood te roven".

Hij verwijst daarbij onder meer naar de lelijke manier waarop talentvol Kamerlid Tofik Dibi in 2012 openlijk ’ongeschikt’ werd bevonden voor het partijleiderschap van GroenLinks, maar ook naar de behandeling van burgemeester Ahmed Marcouch door zijn partij. Ook Özdil zelf werd slachtoffer van ditzelfde mechanisme binnen GroenLinks. "Daarom zit het me hoog", zegt hij in een videoboodschap op YouTube.

Volgens hem zijn de woorden die schrijver Abdelkader Benali vijftien jaar geleden uitsprak een goede grap. Hij vindt het vooral schokkend dat de literaire wereld niet als één man rond Benali is gaan staan. Zijn boodschap voor schrijvers van allochtone origine die nu zwijgen, is: "Denk niet dat jij niet de volgende bent"!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team