Zoeken

Ziekenhuisschandaal Marokko: beelden zijn vals volgens minister

15 januari 2015 - 17:59 - Marokko

©

Een aantal foto’s en video’s over de slechte staat van Marokkaanse ziekenhuizen die onlangs op het internet werden geplaatst, zijn vals. Dat zegt minister El Hossein El Ouardi van Gezondheid.

Tijdens een vraag in het Parlement vertelde de bewindsman dat de beelden "gemaakt en niet-authentiek" waren. Sommige video’s zijn zeer oud. Zo zou een van de filmpjes van twee jaar geleden zijn en gemaakt na een aanval op het ziekenhuis van Kenitra. De daders werd berecht en streng gestraft volgens El Ouardi.

Sommige foto’s en video’s werden zelfs niet in Marokko gemaakt, maar in een "buurland in oktober 2013" tijdens protestacties.

El Ouardi meldde eveneens dat hij inspectiecommissies heeft gestuurd naar de ziekenhuizen waar de foto’s zouden zijn genomen. Het doel is onderzoek te doen naar de problemen, niet de dokters en verplegers die de foto’s op internet plaatsten te vinden.

De minister gaf wel toe dat enkele foto’s echt zijn. Ook ontkent hij niet dat de toestand van de gezondheidssector in Marokko problematisch blijft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team