Zoeken

Zara Mohammed wordt eerste vrouwelijke leider van grootste moslimorganisatie van Groot-Brittannië

3 februari 2021 - 18:20 - Wereld

©

De 29-jarige Zara Mohammed is op zondag 31 januari 2021 verkozen tot algemeen secretaris van de Moslimraad van Groot-Brittannië (MCB). Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de grootste moslimorganisatie van Groot-Brittannië wordt geleid door een vrouw.

Met een totaal van 107 stemmen werd Zara Mohammed gekozen voor een termijn van twee jaar. Tijdens de verkiezing nam ze het op tegen Ajmal Masroor, een bekende imam die verschillende shows op kanalen als Islam Channel heeft gepresenteerd. Masroor eindigde als tweede met 60 stemmen.

"Mijn visie is om te blijven bouwen aan een echt inclusieve, diverse en representatieve organisatie. Een die wordt ingegeven door de behoeften van Britse moslims voor het algemene welzijn," verklaarde Zara na afloop van de verkiezing. "Om als eerste vrouw te worden gekozen op de post van secretaris-generaal is een eer en ik hoop dat het meer vrouwen en jongeren zal inspireren om naar voren te komen voor leidinggevende functies. Zij zijn de toekomst van deze organisatie en onze samenleving."

Zara is afkomstig uit Glasgow in Schotland waar zij haar masterdiploma in mensenrechten heeft behaald en werkt als opleidings- en ontwikkelingsadviseur. Ze is al eerder actief geweest voor MCB als assistent van de algemeen secretaris. Tevens is ze in 2016 en 2017 voorzitter geweest van de Federation of Islamic Student Societies (FOSIS), de grootste moslimstudentenorganisatie in het VK en Ierland. Ook hier was zij de eerste vrouw die deze functie heeft bekleed, meldt Saphirnews.

"Het was een voorrecht en een eer om onze gemeenschappen de afgelopen vierenhalf jaar te dienen als secretaris-generaal van deze grote nationale instelling", verklaarde de vertrekkende secretaris-generaal Harun Khan. "Er zijn tijdens mijn ambtsperiode een aantal ongelooflijke prestaties geleverd die een bewijs zijn van de toewijding van vrijwilligers, personeel en onze leden. Ik wens Zara Mohammed succes met haar missie om deze organisatie naar grotere hoogten te leiden voor de ontwikkeling van onze gemeenschappen in het hele land."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team