Zoeken

Zangeres Shatha Hassoun onder vuur na "verwerpen" Marokko

26 april 2024 - 09:00 - Cultuur

©

Zangeres Shatha Hassoun is onder vuur komen te liggen na een publicatie waarin ze haar liefde uitsprak voor Irak, het land van herkomst van haar vader. Ze moest haar Marokkaanse fans geruststellen door te verklaren dat ze Marokko, waar haar moeder vandaan komt, net zo liefheeft als Irak.

"Een onbeschrijfelijk gevoel en een immense vreugde toen ik de geur van mijn land rook. Wat heb ik je gemist, o Bagdad, alsof ik er al jaren niet meer was geweest. Je bent nog steeds mooi en de mooiste ter wereld", schreef Shatha Hassoun in een bericht op haar sociale media. Dit leidde tot een lawine van reacties van haar Marokkaanse publiek, die haar ervan beschuldigt haar Marokkaanse afkomst te verloochenen.

Lees ook: Shatha Hassoun brengt liedje in het Darija uit (video)

Op de commentaar van een fan die haar een "ondankbare" noemde, reageerde Shatha Hassoun: "Ik ben even trots op mijn Marokkaanse als op mijn Iraakse afkomst, want dat zijn mijn dierbare ouders. Is er iets kostbaarder dan ouders? We houden van hen op dezelfde manier en met dezelfde liefde. Moge God onze vaders, moeders en onze landen beschermen. Stop met de haat."

Lees ook: Spaanse zangeres beschuldigd van racisme tegenover Marokkanen

Shatha Hassoun, van Iraakse vader en Marokkaanse moeder, werd geboren en getogen in Marokko. De zangeres, die in Irak weinig bekend is, onthulde haar liefde voor het land van haar vader na haar deelname aan het programma "Star Academy".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team