Zoeken

Zamalek moet 2,5 miljoen euro betalen aan Khaled Boutaib

1 november 2021 - 15:00 - Sport

©

De Geschillencommissie van de wereldevoetbalbond FIFA heeft een sanctie opgelegd aan de Egyptische club Zamalek wegens het niet betalen van achterstallige salarissen aan de Marokkaanse international Khalid Boutaib.

De aanvaller had in januari 2019 de overstap gemaakt van de Turkse club Yeni Malatyaspor. Hij scoorde vijf doelpunten in 24 wedstrijden en won de Beker van Egypte en de CAF-cup in zijn eerste jaar bij Zamalek. Het tweede seizoen verliep minder vlot. Hij raakte geblesseerd en miste meerdere wedstrijden. Om technische redenen werd hij vervolgens niet meer ingezet.

Lees ook: Khalid Boutaib tekent bij Egyptische Zamalek

Tegen alle verwachtingen in besloot Zamalek in februari 2020 een einde te maken aan het contract van Boutaib. De club betaalde toen 180.000 euro aan de aanvaller. Khalid Boutaib was daar echter niet tevreden mee en stapte naar de FIFA. Hij kreeg gelijk. De Egyptische club heeft volgens de wereldvoetbalbond, zonder geldige reden een einde gemaakt aan het contract van Boutaib en zal hem daarom al zijn salarissen tot het einde van zijn oorspronkelijk contract moeten uitbetalen, wat neerkomt om 2,5 miljoen euro.

Lees ook: El Ahmadi en Boutaib genomineerd voor Afrikaanse voetballer van het Jaar

Kingfut bericht dat Zamalek in beroep wil gaan tegen de beslissing bij het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team