Zoeken

Sporting Portugal verhuurt Zakaria Labyad aan Vitesse

11 januari 2014 - 11:50 - Sport

©

De Marokkaanse international Zakaria Labyad speelt het komend anderhalf jaar op huurbasis voor Vitesse Arnhem. Sporting Portugal en de Nederlandse club bereikten deze week een akkoord over de transfer van de middenvelder.

Op de website van Vitesse reageert Technisch directeur Mohammed Allach verheugd:

"Met Zakaria vergroten wij onze aanvallende mogelijkheden op het middenveld. Het was een proces van de lange adem, maar we zijn blij dat we erin geslaagd zijn om Zakaria voor anderhalf jaar te huren. Hij is een talentvolle speler die is opgeleid in Nederland. Het is een goed teken dat hij er bewust voor kiest om weer in de top van de Eredivisie te spelen."

Ook Labyad is opgetogen over zijn terugkeer naar Nederland:

"Ik ben ontzettend blij en opgelucht dat ik terug naar Nederland kan. De gedachten dat ik weer dagelijks met mijn vrienden en familie kan zijn, geeft me een warm gevoel. In Portugal volgde ik altijd het Nederlands voetbal. Vitesse maakte op mij altijd een hele positieve indruk. De gesprekken die ik samen met mijn begeleider Irchandly Bazoer en Mohammed Allach en Peter Bosz heb gehad waren heel aangenaam. Ik kijk er daarom ook enorm naar uit om onderdeel te worden van een goed draaiende ploeg. Persoonlijk hoop ik snel wedstrijdfit te raken en belangrijk te zijn voor het team."

In 2012 tekende Zakaria Labyad een 5-jarig contract met Sporting Portugal, waarvoor hij 20 keer uitkwam en twee keer scoorde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team