Zoeken

Younes Belhanda vreest voor eigen leven in Oekraïne

20 maart 2014 - 22:15 - Sport

©

Marokkaanse profvoetballer Younes Belhanda voelt zich niet meer veilig in Kiev. De Oekraïense hoofdstad wordt al weken geteisterd door gewelddadige protesten. Belhanda, die sinds juli 2013 uitkomt voor Dynamo Kiev, overweegt het land te verlaten.

Zondag sprak de Marokkaanse international op televisiezender Canal+ over de politieke instabiliteit in Oekraïne. Hij vertelde dat hij zich niet meer veilig voelde in het land, sinds de terugkeer van zijn team uit Marbella.

"We dachten eerst dat het ons niet zou bereiken. Maar toen we van de stage in Marbella teruggekeerden, is de situatie echt ontploft. Wij zijn niet meer veilig in Kiev", aldus Younes Belhanda.

Ook het feit dat hij in het centrum van Kiev woont, waar de meeste protesten plaatsvinden, stelt Belhanda niet gerust. "We leven in het centrum van de stad, dat is op 6-700 meter van de betogingen, dus echt niet ver. En van bij mij thuis horen we de geluiden, de geweerschoten...".

De international denkt eraan van Oekraïne te vertrekken als de situatie verslechtert. "Ik weet dat, als het leven van mijn vrouw, mijn broer of mijzelf in gevaar zou zijn, ik gewoon zou vertrekken zonder vragen te stellen. Zo verder doen en een heel seizoen niet spelen, en zien dat het volgend jaar weer zo is, dat hou ik niet vol".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team