Zoeken

WK-2026: Nederland stemt voor Marokko

12 juni 2018 - 20:37 - Sport

©

Marokko mag op de steun rekenen van Nederland voor de organisatie van het WK-2026. De KNVB meldt in een verklaring dat het woensdag voor Marokko zal stemmen.

Bondsvoorzitter Michael van Praag, die morgen de KNVB op het 68e FIFA Congres in Moskou vertegenwoordigt, bevestigde de keuze voor Marokko.

"We voelen ons verbonden met Afrika en Marokko. We willen iets terug doen voor al het mooie wat Afrika en Marokko ons Nederlandse voetbal in de afgelopen jaren gebracht hebben. We tonen hiermee dankbaarheid voor wat Mike Obiku, Nwankwo Kanu, Kalusha Bwalya, Karim el Ahmadi, Hakim Ziyech, Ibrahim Afellay en alle andere spelers met Afrikaanse roots in ons voetbal hebben laten zien.", verklaarde van Praag.

"We kiezen hiermee ook voor loyaliteit aan een belangrijk deel van onze Nederlandse samenleving, namelijk aan de in Marokko wortelende gemeenschap. Die loyaliteit is een logisch gevolg van het streven van de KNVB naar diversiteit op alle fronten in onze samenleving. We zien het daarom naast een sportieve ook als een morele verplichting om voor Marokko te stemmen.", vervolgde de bondsvoorzitter.

"Voetbal moet bereikbaar zijn voor iedereen, voor alle landen en continenten. En ook letterlijk. Marokko is voor voetballiefhebbers eenvoudig bereikbaar vanuit ons land. Ook de afstanden binnen Marokko zelf zijn eenvoudig berijdbaar."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team