Zoeken

WK-2026: wint Marokko van de Verenigde Staten?

13 juni 2018 - 10:50 - Sport

©

Marokko weet vandaag of het het WK in 2026 mag organiseren. Het dossier van het koninkrijk heeft veel tekortkomingen, vooral op het vlak van infrastructuur, in vergelijking met het Amerikaanse trio. Toch kunnen er verrassingen zijn.

Vlak voor de stemming die vandaag in Moskou plaatsvindt, krijgen de twee kandidaten een kwartiertje om hun dossiers te presenteren. Het Amerikaanse dossier komt eerst. Daarna zullen de baas van de Marokkaanse voetbalbond Fouzi Lekjaa en minister Moulay Hafid Elalamy van Industrie en Handel het dossier van Marokko verdedigen.

In totaal nemen 207 federaties deel aan de stemming, 203 als de FIFA beslist Guam, Samoa, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden uit te sluiten omdat ze van de VS afhangen.

Volgens een telling van The New York Times heeft Marokko momenteel zeker 21 stemmen en 7 mogelijke stemmen. United 2026 zou reeds 33 stemmen en 24 mogelijke stemmen hebben. 122 federaties hebben hun keuze nog niet bekend gemaakt.

Marokko kan rekenen op een groot deel van de Afrikaanse landen, maar ook de Arabische landen en sommige Aziatische landen. Volgens de voorzitter van de Franse voetbalbond Noël Le Graët kan Marokko ook op ongeveer de helft van de Europese stemmen rekenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team