Zoeken

Nederland woedend op Marokko voor "diefstal" spelers

10 september 2018 - 10:40 - Sport

©

De recente keuze van meerdere Marokkaans-Nederlanders voetballers om voor Marokko uit te komen zorgt voor onvrede in Nederland. Mustapha Nakhli, zaakwaarnemer van meerdere spelers, wordt ervan beschuldigd de beste spelers te "stelen".

Volgens Al Akhbar is de Nederlandse voetbalbond woedend op de keuze van meerdere spelers om voor de Atlas Leeuwen te gaan spelen. Noussair Mazraoui koos zaterdag ook definitief voor Marokko. Hij speelde in de laatste minuten mee tegen Malawi en is dus officieel een Marokkaanse international ondanks de pogingen van de KNVB om hem voor Oranje te laten kiezen.

Mustapha Nakhli, zaakwaarnemer van onder meer Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui, stelt dat de familie maar ook het beleid van de Marokkaanse voetbalbond doorslaggevend zijn voor de spelers. Hij ontkent tevens dat Marokko de families van de spelers onder druk zet. Nakhli overtuigde naast Mazraoui en Ziyech ook Karim El Ahmadi en Nordin en Sofyan Amrabat om voor Marokko te kiezen.

In Nederland wordt er volgens het blad aan gedacht om een wet te stemmen die spelers met de dubbele nationaliteit zou dwingen om vanaf hun jongste leeftijd een keuze te maken. Nog voor hun 13 jaar zouden spelers moeten kiezen zodat er in Nederland niet in hen wordt geïnvesteerd om ze daarna te zien vertrekken.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team