Zoeken

WK-2026: Afrikaanse landen steunen kandidatuur Marokko

25 september 2017 - 17:45 - Sport

©

Het uitvoerend comité van de Afrikaanse voetbalbond CAF heeft zaterdag in Accra besloten om de kandidatuur van Marokko voor de organisatie van het WK-2026 te steunen.

« De leden van het comité hebben de kandidatuur van Marokko om het WK-2026 te organiseren positief verwelkomd », aldus de voorzitter van de voetbalbond, Ahmad Ahmad, na de meeting. Volgens Ahmad Ahmad is de voetbalbond trots op het feit dat een Afrikaans land het wereldkampioenschap voetbal kan organiseren.

Hij kondigde ook aan dat de organisatie van het Afrikaanse Kampioenschap van lokale spelers CHAN-2018 niet in Kenia zal plaatsvinden zoals gepland. Reden daarvan is de slechte infrastructuur en de algemene sfeer in het land.

In de komende dagen zullen landen die de voetbalcompetitie willen organiseren als gevolg hun kandidatuur mogen indienen. Het comité zal daarna binnen de vijftien dagen beslissen welk land het kampioenschap zal hosten. Marokko zal zich naar verwachting kandidaat stellen.

Het is de vijfde keer dat Marokko zich kandidaat stelt om het wereldkampioenschap te hosten na pogingen in 1994, 1998, 2006 en 2010.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team