Zoeken

Wikileaks: Fouad Ali El Himma betrapt

28 augustus 2011 - 22:00 - Marokko

©

Wikileaks heeft in de nacht van woensdag op donderdag meerdere kabels van de Ambassade van de Verenigde Staten in Rabat en het consulaat-generaal in Casablanca vrijgegeven, waarin geheimen van de politiek, financiën en diplomatie in Marokko worden onthuld. Eén van deze kabel heeft het over Fouad Ali El Himma.

Op een vergadering die hij had met de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Marokko, Thomas Riley, op 13 februari 2008, was Fouad Ali El Himma zeer ontevreden omdat zijn district van Rhamna niet tot de regio’s behoorde die genoten van de "Millennium Challenge Account".

In het document van de ambassade van de Verenigde Staten, als geheim geclassificeerd en gedateerd van 19 februari 2008, zegt de Amerikaanse ambassadeur dat El Himma, die van mening is dat Rhamna de armste regio van Marokko is, een beroep deed op de Amerikanen om deze in zijn toekomstige plannen te integreren.

El Himma heeft zelfs de ambassadeur alle hulp die hij nodig had van de overheid beloofd alhoewel hij zelf geen lid meer was van deze regering.

De oprichter van de Authenticiteit en moderniteit Partij (PAM) vertelde ook aan de Amerikaanse diplomaat: "Als U investeert in Rhamna zullen wij U het succesverhaal geven waar U naar op zoek bent".

Fouad Ali El Himma zou ook geklaagd hebben bij de US ambassadeur van het wanbeheer dat het Marokkaans parlement teistert en dat ongeveer 600 mensen werkzaam waren bij het parlement maar dat enkel een veertigtal zijn werk deed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team