Zoeken

Wie is Hiba Abouk, de vrouw van Achraf Hakimi?

8 december 2022 - 17:00 - Cultuur

©

Vanuit Qatar bekijkt actrice Hiba Abouk elke wedstrijd van haar man Achraf Hakimi. Na de historische kwalificatie van dinsdag vierde ze het succes van haar man en de kwalificatie van de Atlas Leeuwen voor de kwartfinales van het WK. Maar wie is zij eigenlijk?

De echte naam van Hiba Abouk is Hiba Aboukhris Benslimane. Ze is geboren op 30 oktober 1986 in Madrid, waar haar ouders van Tunesische afkomst naartoe migreerden. Ze groeide op in de moslimcultuur, studeerde tot haar 18e aan de Franse middelbare school in Madrid en ging daarna Arabische filologie studeren. Haar passie voor theater leidde haar naar de Real Escuela Superior de Arte Dramático (RESAD), een theaterschool in Madrid, waar ze met verve haar licentie behaalde.

Lees ook: Vrouw Achraf Hakimi toont bokstalent (video)

In 2012 verscheen Hiba in de eerste twee seizoenen van ’Con el culo al aire’, een Spaanse tv-sitcom die van februari 2012 tot juli 2014 op Antena 3 werd uitgezonden. In 2014 raakte ze bekend bij het publiek toen ze de rol van Fatima vertolkte in ’El Principe’, uitgezonden op de zender Telecinco. Ze speelde ook de rol van Guadalupe in ’El corazon del oceano’.

Lees ook: Achraf Hakimi en Hiba Abouk poseren voor Vogue (video)

In juli 2018 begonnen Achraf Hakimi en Hiba Ibouk te daten en in 2020 bezegelden ze hun relatie met een intiem huwelijksfeest, ver van nieuwsgierige blikken. Uit deze verbintenis werd in 2020 Amin geboren en twee jaar later Naïm. Het koppel leeft tussen Madrid en Parijs, waar de Marokkaanse rechtsback bij PSG speelt.

Bladna.nl