Zoeken

Wereld-Marokkanen: 30 boten ingezet voor zomeroperatie Marhaba 2017

9 april 2017 - 17:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Voor de zomeroperatie Marhaba 2017 die in juni van start gaat zullen een dertigtal boten worden ingezet op de oversteek tussen Spanje en Marokko.

Amane Fethallah, directrice van de Koopvaardij, vertelde aan La vie éco dat dertig boten en één reserveboot tijdens de Marhaba operatie zullen worden ingezet. Dat zijn volgens haar zes boten meer dan vorig jaar. De ferry’s zullen maximaal vier keer per dag heen en weer mogen varen.

Net zoals elk jaar zullen de boottickets uitwisselbaar zijn, wat betekent dat bijvoorbeeld een ticket gekocht voor een oversteek met FRS ook op een boot van Trasmediterranea of Balearia kan worden gebruikt of andersom.

Amane Fethallah sprak ook over de prijzen van de boottickets. De oversteek tussen Algeciras en Tanger Med is één van de duurste ter wereld, wat voor de nodige klachten zorgt. Volgens Fethallah heeft haar afdeling geen invloed op de prijzen maar wordt er nauw met de reders samengewerkt om een sterke stijging van de prijzen in de zomerperiode te voorkomen.

Dit zijn de rederijen die tijdens de zomeroperatie Marhaba 2017 naar Marokko zullen varen:

 Acciona : 5 boten
 Balearia 2 boten
 Grimaldi 2 boten
 Armas : 2 boten
 GNV : 4 boten
 Africa Morocco Links (AML) : 5 boten
 Intershipping : 5 boten
 FRS : 5 boten

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team