Zoeken

Wegen Marokko extreem gevaarlijk voor Amerikaanse toeristen

19 december 2013 - 20:19 - Marokko

©

Uit een nieuw onderzoek over verkeersongevallen gepubliceerd door Injury Prevention, blijkt dat Marokko een extreem gevaarlijk land is voor Amerikaanse toeristen.

In tegenstelling tot de meeste onderzoeken die naar terrorisme of moorden op Amerikanen kijken, focust deze zich enkel op verkeersongevallen, een factor dat vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen.

Volgens het onderzoek kwamen tussen 2003 en 2009, meer Amerikaanse toeristen om het leven bij verkeersongevallen, dan bij aanslagen of moorden. In Marokko schat Injury Prevention op 12 het aantal verkeersdoden per miljoen Amerikaanse toeristen.

Marokko komt op de 3e plaats van meeste gevaarlijke landen. De ranking wordt aangevoerd door Thailand met 16,6 verkeersdoden per miljoen toeristen, gevolgd door Vietnam (15), Marokko (12), Zuid-Afrika (11) en Indonesië (10).

Bij het merendeel van de dodelijke ongevallen in de Aziatische landen, met name in Thailand en Vietnam, reden de Amerikaanse toeristen op een motor of fiets.

Om zijn burgers in het buitenland te beschermen geeft Amerika jaarlijks 51,6 miljard dollar uit. Dat is meer dan de begroting van Marokko voor 2014, geschat op 317 miljard dirham. Ondanks dit enorm bedrag kwamen 5417 Amerikanen om het leven bij verkeersongevallen in het buitenland tussen 2003 en 2009.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team