Zoeken

Arab Cup: dit is de bonus voor Marokko als ze Algerije verslaan

11 december 2021 - 10:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond zal de Atlas Leeuwen een grote premie uitkeren als ze Algerije in de kwartfinales van de Arab Cup of Nations 2021 verslaan. De premie is een stimulans voor de spelers van Houcine Ammouta.

500.000 dirham. Dat is de premie die de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) de spelers belooft indien ze Algerije verslaan in de kwartfinales van de Arab Cup of Nations 2021, meldt Al Ahdath al Maghribia. Elke speler ontvangt gegarandeerd dit bedrag, dat overeenkomt met wat elke speler van het team zou hebben ontvangen indien Marokko de finale van het laatste African Championship of Nations had gewonnen.

Lees ook: Marokko in uitverkocht stadion tegen Algerije

Houcine Ammouta, coach het lokaal Marokkaans elftal, is klaar voor de uitdaging. "Deze derby’s zijn meestal erg competitief. We weten dat. We zijn hier om te leren en we zullen ons goed voorbereiden. Als we de kleine details onder de knie krijgen, komen we in de halve finales," meent hij. Marokko heeft het tot nu toe goed gespeeld met negen doelpunten in drie wedstrijden en nul verliespartijen.

Lees ook: Arab Cup of Nations: Algerije speelt tegen Marokko

De Marokkaanse coach waarschuwt echter. "Tegen Algerije moeten we er fysiek, technisch en mentaal 1000% klaar voor zijn. We zullen zien of de tegenstander het ons gemakkelijk maakt of dat we het zelf doen," meent hij.

Bladna.nl