Zoeken

Washington positief over terrorismebeleid Marokko

14 februari 2015 - 13:40 - Marokko

©

Marokko heeft in Washington indruk gemaakt met de manier waarop het land terrorisme aanpakt. Veiligheidsexperts toonden tijdens een debat georganiseerd door het Brookings Institution veel interesse voor het terrorismebeleid van het Koninkrijk.

De "multidimensionale aanpak" van Marokko in de strijd tegen het terrorisme, houdt in dat er niet enkel wordt gekeken naar veiligheidsmaatregelen. Het land werkt tegelijkertijd aan een duurzame ontwikkeling en probeert boodschappen van verdraagzaamheid en vrede over te brengen om jihadistische ideeën te bestrijden.

Jordana Merana van het Moroccan American Center stelt dat Marokko kort na de aanslagen van Casablanca in 2003 voor een versnelde ontwikkelingsbeleid heeft gekozen om een betere toegang tot werkgelegenheid, onderwijs, gezondheid en andere vitale diensten te garanderen.

Om het voorbeeld te geven had Koning Mohammed VI vorig jaar een "gewaagde zet" gedaan door een preek van salafist Sjeik Fizazi bij te wonen.

Mohamed Fizazi, voormalige symbool van de Salafia Jihadia in Marokko, bracht 9 jaar door in de gevangenis. Hij kwam vrij na een gratie van Koning Mohammed VI en zou zijn radicale ideeën definitief hebben verworpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team