Zoeken

VS financierde Arabische NGO’s via Marokko

17 januari 2012 - 08:30 - Wereld

©

De Verenigde Staten zouden gebruik hebben gemaakt van Arabische, en namelijk Marokkaanse, niet-gouvernementele organisaties, om geld over te sturen naar Egyptische mensenrechtenorganisaties.

Volgens een kabel van de VS ambassade in Cairo, gepubliceerd door Wikileaks en daterend van 30 april 2009, heeft de Egyptische NGO voor mensenrechten, geld ontvangen van een Marokkaanse instantie voor de organisatie van een conferentie in Caïro, over de vrijheid van de pers in januari 2009.

Margaret Scooby, toenmalige Amerikaanse ambassadeur in Caïro, meldt in het bericht dat het geld werd overgedragen via de Marokkaanse organisatie "Center for Media Freedom".

De Egyptische NGO was eigenlijk gefinancierd door het Middle East Partnership Initiative, opgericht door de voormalige Amerikaanse president George Washington Bush, na de aanslagen van 11 september.

Het initiatief, gelanceerd op 12 december 2002 om rechtstreeks te kunnen communiceren met de bevolkingen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, heeft al meer dan 530 miljoen dollar besteed in 17 Arabische landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team