Zoeken

Vrouw gespot met korte boerka en Louboutin hakken in Casablanca (foto’s)

28 september 2017 - 20:00 - Marokko

©

Een vrouw met een boerka tot boven de knieën en hoge hakken van Christian Louboutin wekte afgelopen weekend de nieuwsgierigheid op het muziekfestival L’Boulevard in Casablanca.

Later bleek dat de mysterieuze jonge vrouw aan een project van de Marokkaanse filmmaker Hicham Lasri deelnam. Lasri maakte dat zelf op Facebook bekend. De jonge vrouw is een actrice die in zijn volgende clip verschijnt.

Hicham Lasri brengt in de komende weken de muzikale trilogie “Girl power hypra feminist and women celebration”. De jonge vrouw in boerka en Louboutin hakken verschijnt in de eerste clip.

Boerka en hoge hakken op het muziekfestival L’Boulevard in Casablanca

De trilogie is een middel om aandacht te vragen voor de vrouwenrechten in Marokko. “Elke clip is een verhaal over vrouwelijkheid, een ironische film om respect voor de vrouw te eisen, ver van de traditionele politieke toespraak”, legt Hicham Lasri uit.

De filmmaker ging ervan uit dat mensen nooit naar gesluierde vrouwen keken. Hij besloot daar met ironie op te reageren. Lasri benadrukt dat het geen aanval op de islam is maar enkel “en sociologische reflectie op de plaats van de vrouw in de Marokkaanse samenleving”.

Hicham Lasri’s muzikale trilogie “Girl power hypra feminist and women celebration”

Mensen die het L’Boulevard festival bezoeken zijn heel open en tolerant. Toch vonden velen de jonge vrouw met haar korte boerka en hoge hakken schokkend. Sommigen scholden haar zelfs uit maar het merendeel moest erom lachen. Lasri filmde de reacties van de festivalgangers voor zijn trilogie waarin wordt gespot met het masochisme en een mooie, sterke en onafhankelijke vrouw wordt getoond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team