Zoeken

Tanger getipt als vorstendom van prins Moulay Rachid

4 oktober 2013 - 11:20 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft enkele dagen geleden een hervormingsplan gelanceerd voor Tanger, waardoor de Marokkaanse stad een internationale vrije zone zal worden. De koloniale machten hadden een dergelijke ontwikkeling van de stad, net na de onafhankelijkheid, al aan Marokko voorgesteld.

Volgens Al Ousboue wilde Mohammed V reeds een internationale zone maken van Tanger, gelijk aan het Vorstendom Monaco met prins Moulay Abdallah als leider.

Na de dood van Mohammed V, blies Hassan II het project af. De nieuwe Koning was een voorstander van een grote Staat en weigerde af te zien van een deel van zijn land.

Het succes van de haven Tanger Med en de situatie op dag van vandaag, maken het omvormen van de regio in een internationale vrijhandelszone noodzakelijk.

De persoonlijke ambities van Koning Mohammed VI worden in de regio vertaald door een aantal grote infrastructurele projecten, waarvan het doel is om de bezette stad Sebta te ondermijnen.

Als Tanger wordt omgevormd tot een internationale haven of vorstendom, wiens voorzitterschap zou worden toevertrouwd aan Prins Moulay Rachid, dan zou Spanje geen andere keuze meer hebben dan Sebta op te geven, concludeert Al Ousboue.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team