Zoeken

Wereldbekende vlogger Nuseir Yassin deelt beelden bezoek Marokko (video’s)

22 februari 2018 - 08:12 - Cultuur

©

Nuseir Yassin is bekend vanwege zijn 1 minuut durende video’s van zijn reizen. De vlogger bezocht onlangs ook Marokko en deelde ook leuke filmpjes van het koninkrijk.

Nas Daily, zoals de vlogger bekend staat, spreekt in de filmpjes over de Marokkaanse keuken en cultuur maar ook over het verhaal van "de eerste vriend van Amerika".

In één van de video’s legt de vlogger uit dat hij nooit filmpjes maakt van eten, maar de Marokkaanse keuken is "een koninklijke ervaring" die hij moest delen.

In een ander filmpje spreekt hij over Ahmed, een gids in Fez die geen vergunning heeft en daarvoor al vier keer werd gearresteerd. Maar Ahmed werkt al zo lang met toeristen dat hij maar liefst zeven talen heeft geleerd!

Een derde filmpje die de Palestijnse vlogger deelde gaat over de Al Quaraouiyine universiteit in Fez, de oudste universiteit ter wereld. Nuseir Yassin legt uit dat de universiteit 1300 jaar geleden door een vrouw werd opgericht en zowel moslim als christen en joodse studenten had.

Voor het laatste filmpje bezocht Nas Daily Tanger en de eerste Amerikaanse diplomatieke vestiging in het buitenland. Hij herinnert eraan dat Marokko het eerste land was dat Amerika erkende en dat de twee landen al 250 jaar samenwerken. "In het nieuws horen we hoe de Verenigde Staten proberen moslimlanden te beperken, kleineren en zelfs te verbieden, maar hoe snel zijn we vergeten dat het eerste land dat de VS erkende een moslimland is", sluit de vlogger zijn bezoek af.

De filmpjes werden gesponsord door Royal Air Maroc en Joby Camera Accessories. Nas Daily bezocht Marokko met vijf van zijn volgers afkomstig uit Mongolië, Nieuw Zeeland, Polen, India en Syrië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team