Zoeken

Vlaggen Marokko halfstok na overlijden Saoedische Koning

23 januari 2015 - 18:34 - Marokko

©

In Marokko hangen de vlaggen gedurende drie dagen halfstok op overheidsgebouwen en openbare plaatsen, ter nagedachtenis van Koning Abdullah. Ook op ambassades en consulaten van Marokko in het buitenland is dat het geval. De Saoedische monarch overleed donderdag. Moulay Rachid vertegenwoordigt de Marokkaanse monarchie op zijn begrafenis.

Koning Mohammed VI gaf ook het bevel om vandaag, na het vrijdaggebed, het gebed voor de afwezige te verrichten in al moskeeën in het land.

In een bericht aan de nieuwe Koning van Saoedi-Arabië, Salman Bin Abdulaziz Al Saud, uit Koning Mohammed VI zijn verdriet. Het overlijden van Koning Abdullah is "niet alleen een verlies voor het Koninkrijk Saoedi-Arabië, maar ook voor Marokko en de islamitische natie", leest men in het bericht

De nieuwe Koning is de halfbroer van wijlen Koning Abdullah. De 77-jarige monarch was in juni 2012 tot kroonprins van Saoedi-Arabië benoemd. Hij was ook eerste vice-premier en minister van Defensie. Koning Abdullah laat zijn land achter met ruim 800 miljard dollar in de staatskas. Hij werd vandaag in Riyad begraven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team