Zoeken

Vijfjarig meisje uit Sebta in Marokko overleden

27 juli 2021 - 10:00 - Marokko

©

Een vijfjarig meisje uit Sebta is in een privé-kliniek in Tanger overleden aan de gevolgen van ademhalingsproblemen, waar zij sinds haar geboorte aan leed. Ze mocht niet aan boord van het vliegtuig naar Malaga vanwege de zuurstoffles die haar ademhalingsapparaat voedde.

Het meisje werd te vroeg geboren, samen met een tweelingzus die enkele dagen na hun geboorte overleed. Ze had sindsdien last van ademhalingsproblemen, vertellen familieleden aan El Faro de Ceuta. Het kwetsbare meisje werd twee jaar lang in een ziekenhuis in Cádiz behandeld. Pas daarna kon zij terug naar huis gaan in Sebta, waar ze onder streng medisch toezicht werd geplaatst. Maar de situatie van het kind verbeterde niet, waardoor haar ouders om de twee weken naar Sevilla of Cádiz moesten reizen voor medische controles.

Haar ouders namen haar deze zomer mee op vakantie bij haar grootmoeder in Fnideq, waar de gezondheid van het meisje snel achteruit ging. De kinderartsen die ze in Marokko raadpleegden konden geen precieze diagnose stellen. Afgelopen donderdag besloot het gezin daarom naar Spanje terug te keren, maar zij mochten niet op de vlucht van Tanger naar Malaga, hoewel zij wel over alle nodige documenten beschikten. Een half uur voor de vlucht kregen zij bericht dat zij niet aan boord konden gaan met de zuurstofcilinder waarop het ademhalingstoestel van het meisje was aangesloten. Hun vliegtickets werden zelfs geannuleerd, zeiden de ouders.

De familie stapte opnieuw in de ambulance die hen naar de luchthaven had vervoerd en bracht het meisje naar een privékliniek voor een spoedbehandeling. Helaas is het ze daar overleden. Volgens de dokters had ze een drastisch zuurstofgebrek toen ze aankwam en konden ze niets meer voor haar betekenen. "Ze kwamen met hun dochter aan en vertrokken met lege handen," zeggen familieleden. De ouders van het meisje, die net hun tweede dochter hebben verloren, zijn ontroostbaar. Ze betreuren het feit dat er in Marokko niets werd gedaan om hun dochter te redden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team