Zoeken

Zeldzame video van Marokkaanse migranten op weg naar Spanje

18 maart 2021 - 20:00 - Marokko

©

Marokkaanse migranten hebben een zeldzame video gepubliceerd van hun clandestiene oversteek naar Spanje. Ze zijn te zien op een opblaasboot, niet ver van de Spaanse kust.

De video die op YouTube werd geplaatst duurt 1 minuut en 42 seconden en is getiteld: "Jongeren en minderjarigen uit Marokko riskeren hun leven om in Spanje een beter bestaan op te bouwen". Er zijn verschillende Marokkanen te zien, waaronder minderjarigen, met reddingsvesten aan.

Er werden bij de video geen details verstrekt over de stad van waaruit de clandestiene overtocht begon, maar sommigen vermelden wel hun geboorteplaatsen: Tinghir, Ouarzazate en Zagora.

Vele Marokkanen kiezen ervoor of zien geen andere optie dan illegaal naar Spanje te vertrekken op zoek naar een beter leven. Maar niet alles gaat altijd volgens plan. Op een video die op 31 januari vanaf een gebouw is gefilmd en op grote schaal is verspreid, is te zien hoe verschillende Spaanse politieagenten een groep jonge Marokkanen bij een muur omsingelen. Zij werden slachtoffer van politiegeweld in een opvangcentrum voor migranten op de Canarische Eilanden. Rabat heeft Madrid verzocht om de nodige disciplinaire maatregelen te nemen tegen de daders van dit geweld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team